Protestantse Gemeente Vlagtwedde

Bijbeluurtje

Iedere donderdagmiddag om 16.00 uur is er in bejaardentehuis de Bolderbörg een bijbeluurtje. Je kunt dit vergelijken met een kerkdienst qua liturgie en vormgeving. De ene week is de verzorging in handen van de Hervormde gemeente van Vlagtwedde, de andere week van de Gereformeerde kerk.

De voorganger zorgt voor een liturgie. Hij/zij zoekt/maakt een preek en zoekt liederen uit. De diverse dominees uit de buurt gaan hierin voor, maar ook de “gewone man/vrouw”. Daarnaast zijn er vrijwilligers die de mensen helpen herinneren aan het bijbeluurtje en die de (rolstoelafhankelijke) mensen van hun kamer halen. Eerst zorgen zij dat de zaal gereed is om het bijbeluurtje te houden. Tafels en stoelen worden versleept om de ruimte in te richten als kerkzaal. Als de voorganger dan komt, zit er al een flink aantal ouderen te wachten. Altijd weer spannend wat voor liturgie er deze keer zal zijn. Bekende verzen of iets minder bekent? Wel of geen organist? Gaat de voorganger die beloofd is wel voor?

Het zijn altijd fijne bijeenkomsten, die erg worden gewaardeerd door de mensen, want de opkomst is altijd goed.

Lijkt het u leuk om eens mee te draaien of wilt u nadere informatie, neem dan contact op met Alie Drost, tel. 0599 326291. Zij kan u wellicht verder helpen.

terug

Foto's geplaatst van zondag 14-04-2024
contact
Protestantse Gemeente Vlagtwedde
Vledderkamp 58
Postadres: postbus 59
9540 AB Vlagtwedde 
scriba.pgvlagtwedde@gmail.com 
 
kerkradio
De kerkdiensten zijn ook te beluisteren via: www.kerkomroep.nl